Az almát megpucoljuk, káposztareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Elkeverjük, és állni hagyjuk.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, házzáadjuk a vajat. Kézimixer dagasztólapátjával, a legkisebb fordulaton 3 percig keverjük.
A vajas lisztet megsózzuk, és beleöntjük a cukrot, majd mehet bele a tojássárgája és a tejföl. A mixerrel pár perc alatt összeáll a tészta, amiből két cipót formázunk, és a hűtőbe rakjuk.
Az almát, a tenyerünkkel kiprésüljek. A tepsit pedig vékonyan kivajazzuk.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, nyújtófa segítségével feltekerjük, és a tepsibe rakjuk. Az almát a tésztalapra szórjuk, hogy mindenhova egyforma vastagságban kerüljön.
Kinyújtjuk a másik tésztát, és rerakjuk az almára. Kicsit a tenyerünkkel eligazítjuk, hogy ne legyen levegős a tészta.
Tojás fehérjével megkenjük a tetejét, majd 10 percig száradni hagyjuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy a levegő a sütés közben el tudjon távozni.
40 percig középesen meleg sütőben világosbarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.