Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és megpároljuk. Mikor a levét feldobta, le is vehetjük a tűzről.
A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre, sütőpapírt teszünk alá.
A reszelt almát leszírjük, és a tésztára simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb.25 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk, és továbbsütjük, amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
Megjegyzés
Mielőtt a sütőbe tennénk a habot szárítani, előtte szórjuk meg kevés porcukorral, hogy a teteje picit kemény legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.