A margarint, a cukrot és a tojásokat krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a mandulával, majd a citromlével és a rummal együtt a tojáskrémbe keverjük.
A tésztamasszát margarinnal kikent, 28 cm-es piteformába töltjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A formából kiborítva hűlni hagyjuk.
Közben a mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, robotgép habverőjével krémesre dolgozzuk, majd a kihűlt tésztalapra simítjuk.
A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk, és a gyümölcsöt elrendezzük a krémrétegen. A tortazseléport elvegyítjük a cukorral, és a tasakon olvasható utasítást követve feloldjuk a borban. A zselét a szőlőrétegre simítjuk, és a hűtőben hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés
Ha nem kapsz magnélküli szőlőt, vágd félbe a szemeket, és hegyes kiskéssel piszkáld ki a magokat.
Tálalás előtt a pitét körben megszórhatod porcukorral.
Recept és fotó: Kaiser / Trendxpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.