Elkészítés: A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, ételízesítővel ízesített vízben puhára párolom (körülbelül 30 perc). Közben a 20 dkg rizst kb. 5-6 dl (sós) vízzel szokásos módon megfőzöm.
A cukkinit héjastul fél centis karikákra vágom. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát szintén felkarikázom. A tojásokat elkeverem a liszttel.
Egy sütőtálat 1-2 evőkanál olajjal kikenek. Leszórom zsemlemorzsával, majd rázással elegyengetem a morzsát benne.
1. réteg (legalsó): cukkini (só, bors), hagyma, paradicsom
2. réteg: felvágott, rizs, hagyma, cukkini bőven (só, bors), 1-1,5 pohár natúr yoghurt
3. réteg: répa, cukkini (só, bors) vegyesen paprikával, paradicsommal, hagymával és pár kanál natúr yoghurttal, margarinból kis kockákat tegyünk a legfelső rétegre
4. réteg: összekevert tojásokkal leöntöm (zsemlemorzsával le lehet szórni még a tetejét is)
Ízlés szerint a teteje leönthető még tejföllel, továbbá a reszelt sajt is becsempészhető bármelyik réteg közé.
180 fokon, hőlégkeveréssel, 30-40 perc alatt alufóliával lefedve megsütöm, majd 5-10 percig pirítom alufólia nélkül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.