Elkészítjük a tölteléket: 1 csomag vaníliás pudingport megfőzünk, majd kihűtjük. A tejszínhabba 1 csomag habfixálót teszünk, gépi habverővel keményre verjük. Apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, géppel tovább keverjük jó keményre.
Egy sütőpapírt előkészítünk, és a habból akkora hosszúságú és szélességű habot kenünk fel, amelyre sorban, egymás mellett ráfér 6 db leveles tésztacsík.
Erre a tésztacsíkra is habot kenünk, majd ennek a tetejére 5 db tésztacsíkot teszünk egymás mellé. Erre is hab, majd a megmaradt 4 db tésztacsík jön. Végül az egészet bekenjük a habbal.
Azzal a sütőpapírral tekerjük körbe, amelyen dolgoztunk, és kb. 6-7 órára hűtőbe tesszük. (Ha mélyhűtőbe tesszük, hamarabb lesz fogyasztható.) Amikor kivesszük, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel vagy mandulaforgáccsal.
Megjegyzés
Nekem maradt nyers leveles tésztám, abból túrós batyut készítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.