Elkészítés: A burgonyát alapos mosás után sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Héját eltávolítjuk, hűlni hagyjuk, majd kb. 0,5 cm-es karikákra szeleteljük. Közben 5 tojást keményre főzünk. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük. Amaradék 2 nyers tojást simára keverjük a tejfölben, ha túl sűrű, hígíthatjuk főzőlé hozzáadásával, enyhén sózzuk.
A sütőformát vajjal alaposan kikenünk. A hozzávalókat rétegezzük: 2 sor burgonyakakika, tetejére kolbász, kemény tojás, ezt a réteget meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd újabb réteg következik, a legfelső réteg burgonya legyen, amelyet meglocsolunk a tojásos tejföllel, és bőven megszórunk sajttal. Tetejére dobhatunk vajkockákat is. Nagyobb mennyiségű tejföl felhasználásával még szaftosabbá válik a burgonya.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük, kb. 30-40 perc alatt a sajt aranybarnára, ropogósra sül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.