Elkészítés: A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára kisütjük, és a pörcöt leszűrve félretesszük. A tésztát - a szokásos módon - sós vízben kifőzzük.
Egy szalonnazsírral kikent tűzálló tálba egy vékony réteg tésztát terítünk, rámorzsolunk kevés juhtúrót, megsózzuk, majd meglocsoljuk a felvert tojással, és a finomra metélt kaporral elkevert tejföllel. Erre ismét tésztaréteg jön, majd a tehéntúróból egy kevés. Felváltva addig rétegezzük, amíg tart a
hozzávalókból. A tetejére túrónak kell kerülnie, amelyet megszórunk szalonnapörccel, rálocsolunk 1-2 evőkanál szalonnazsírt.
Előmelegített, forró sütőbe helyezzük, és
megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.