Elkészítés: A réteslisztet 20 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, kevés
reszelt citromhéjjal, a tojással - és esetleg 1 kanál tejföllel - összegyúrjuk. A simára kidolgozott tésztát 1-2 órát hideg helyen
pihentetjük.
Közben a megtisztított rebarbarát 3-4 centiméteres darabokra vágjuk, és nagyon kevés vízben félpuhára pároljuk, majd leszűrjük, leturmixoljuk, és elkeverjük 3 evőkanál cukorral és ugyanennyyi búzacsírával.
A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy-egy korongra 1 kávéskanálnyi rebarbarás tölteléket teszünk, és befedjük egy másik koronggal, a széleket kissé összenyomjuk. A tetejét tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.