Elkészítés: A tésztához reszeljük le a répákat (levet fog ereszteni), kicsit ki kell nyomkodni. A levét ne dobjuk ki, nagyon finom és egészséges! A narancsoknak reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki őket, azt is, ami a narancsos krémhez kell, ne pacsáljunk feleslegesen később. :-)
A barnacukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket keverjük össze. A tojásokat kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a barnacukros-fűszeres keveréket. Tegyük bele a narancs héját és levét, az olajat és a joghurtot.
Keverjük össze a száraz összetevőket. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a zabpelyhet. Fokozatosan keverjük bele a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a reszelt répát, a mandulát, a fehércsokit és a citruskeveréket.
Sütőpapíttal kibélelt 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 35-40 percig süssük. Ellenőrizzük fogpiszkálóval a tésztát, ha nem ragad, akkor készen vagyunk.
A narancsos mascarponekrémhez verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval. A lapzselatint mikróban 2-3 evőkanál vízzel melegítsük meg. A margarint keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a mascarponét, a narancs levét és héját, majd keverjük bele az előzőleg felvert habot és a zselatint.
A kihűlt tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel, vonjuk be a tetejét és az oldalát. Mandulával díszíthetjük az oldalát, valamint marcipánfigurákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.