Elkészítés: Vizes konyharuhára terítem a réteslapokat, amit soronként olvasztott vajjal lazán bekenek. A kiterített lapra csíkban ráteszem a tölteléket. Ha túl lágy, minden esetben kalácsmorzsát szórok alá és fölé, ahová kívánkozik. Óvatosan feltekerem, a széleket behajtom. Olvasztott vajjal megkenem a tetejét, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.
A gyümölcsös töltelék bármilyen fagyasztott gyümölcsből, vegyesen is lehet. A kiterített lapra, mielőtt csíkban ráteszem a darabokra vágott gyümölcsöt, jó sok durvára vágott pirított diót és kalácsmorzsát szórok, hogy ne ázzon át a tészta. Ráteszem a gyümölcsöket, megszórom kristálycukorral, és feltekerem.
A meggyes-mákos töltelékhez 30 dkg darált mákot 10 dkg cukorral kevés tejben sűrűre főzök kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal. Ha túl sűrű, tejföllel lazítom. Miután kihűlt, csíkban a tésztára teszem, meggyet teszek a tetejére, és így tekerem fel.
A túrós töltelékhez a 3 tojás sárgáját kikeverem kb. 5 dkg vajjal és ízlés szerint cukorral. Hozzáadom az 50 dkg áttört túrót és a habbá vert tojásfehérjét, 1 dl tejet, 1 evőkanál lisztet, a reszelt citrom- vagy narancshéjat.
A káposztás töltelékhez a gyalult káposztát besózom, kb. 30 percig állni, hagyom, majd kinyomkodom, és zsírban megpárolom pici borssal. Ha kihűlt, csíkokban a tésztára teszem. Ha édesen szereti valaki, akkor cukrot kell a töltelékre szórni, és már lehet is feltekerni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.