Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, hideg helyen pihentetjük, amíg a tölteléket készítjük.
Ehhez a vajon megpirítjuk a vékony karikákra vágott póréhagymát és a csíkozott sonkát. Hozzáadjuk a ricottát, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 tojást a masszához. Ízesítjük sóval, sok borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, petrezselyemmel.
A tésztát 1-2 milliméter vékonyra nyújtjuk lisztes deszkán, pohárral szaggatjuk. A közepébe tesszük a tölteléket, félbehajtjuk, a szélét villával lenyomkodva zárjuk. (Én speciális raviolikészítőt szoktam használni.)
Lobogó sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére a nagyobbacska raviolik.
A szószhoz a tejszínt felforraljuk, ízesítjük, paradicsomot adunk hozzá, majd reszelt sajtot. Ebbe a szószba forgatjuk bele a tésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.