Előkészítés: Sós, forrásban levő vízbe teszzük a rizst, 15 percig főzzük, időnként megkevergetjük. Ezután leszűrjük, és félretesszük. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, a belsejét fakanállal kissé kimélyítjük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A barackot lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Kiolajozunk egy serpenyőt, és 15-20 percig pirítjuk benne a hagymát. Közben a padlizsánokat megcsepegtetjük kevés olajjal és sóval, 15 percig sütjük a sütőben. A főtt rizst kevés olajon megpirítjuk, belekeverjük az őszibarackdarabokat, és összeforrósítjuk. Tálaláskor a tányér közepébe teszünk egy-egy félbe elvágott sült padlizsánt, megtöltjük az őszibarackos rizzsel, köré rakjuk a sült hagymát és meglocsoljuk kevés olajjal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 282 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.