Elkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a forrásban lévő tejhez adjuk, de nem főzzük meg egészen, hanem kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. Habosra keverjük a 10 dkg margarint a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst is beledolgozzuk.
Felforrósítjuk a 3 evőkanál margarint egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két villa segítségével kis darabkákra szaggatjuk.
Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.