Elkészítés: A megmosott rizst a cukor felével feltesszük főni a vízzel, kevergetjük, hogy le ne égjen, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a tejet, átkeverjük, lefedjük fedővel, gőzében pároljuk. Ha megfőtt, kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a megmaradt cukorral és a vajjal habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt rizshez, beleforgatjuk a lisztet is. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.
Az előkészített kuglóf formábaöntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
A meggymártáshoz a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük, összeforraljuk, ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot!
A rizsfelfújtat porcukorral meghintve, a meggymártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.