Elkészítés: A megmosott rizst a cukor felével feltesszük főni a vízzel, kevergetjük, hogy le ne égjen, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. Addig főzzük, míg teljesen elfő a leve, ezután hozzáöntjük a tejet, átkeverjük, lefedjük fedővel, gőzében pároljuk. Ha megfőtt, kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a megmaradt cukorral és a vajjal habosra keverjük, és hozzákeverjük a kihűlt rizshez, beleforgatjuk a lisztet is. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és óvatosan, kisebb adagokban belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot.
Az előkészített kuglóf formábaöntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben jó 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
A meggymártáshoz a meggyről a levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük, összeforraljuk, ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot!
A rizsfelfújtat porcukorral meghintve, a meggymártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.