A karajon a bőrt késsel tisztára kaparjuk, alaposan megmossuk, majd rombusz vagy négyzet alakban bevagdossuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a tepsibe helyezzük.
A feldarabolt leveszöldséget és a pórét a négyfelé vágott vöröshagymával együtt a hús mellé halmozzuk.
Aláöntünk 1/8 l vizet, és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 1 és 1/2 órát sütjük. Közben a húslevessel locsolgatjuk. A karajt a bőrös részén sós vízzel megkenjük, és 200 °C-on további 30 perc alatt ropogósra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben kb. 20 percig főzzük. A hasábokra vágott karalábét sós vízben 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és további kb. 5 percig pároljuk. A zöldségek főzőlevét felfogjuk. A petrezselyemzöldet és a turbolyát felaprítjuk. A felkockázott vöröshagymát a felhevített vajon üvegesre pároljuk, majd megforgatjuk benne a zöldségeket és a zöldfűszereket.
A húst a tepsiből kivesszük. A pecsenyelevet egy lábosba átszűrjük, a zöldséglével felöntjük, majd felforraljuk. A tejszínben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, végül sóval, borssal ízesítjük. A húst a zöldségekkel, a burgonyával és a mártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.