A karajon a bőrt késsel tisztára kaparjuk, alaposan megmossuk, majd rombusz vagy négyzet alakban bevagdossuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a tepsibe helyezzük.
A feldarabolt leveszöldséget és a pórét a négyfelé vágott vöröshagymával együtt a hús mellé halmozzuk.
Aláöntünk 1/8 l vizet, és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 1 és 1/2 órát sütjük. Közben a húslevessel locsolgatjuk. A karajt a bőrös részén sós vízzel megkenjük, és 200 °C-on további 30 perc alatt ropogósra sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben kb. 20 percig főzzük. A hasábokra vágott karalábét sós vízben 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, és további kb. 5 percig pároljuk. A zöldségek főzőlevét felfogjuk. A petrezselyemzöldet és a turbolyát felaprítjuk. A felkockázott vöröshagymát a felhevített vajon üvegesre pároljuk, majd megforgatjuk benne a zöldségeket és a zöldfűszereket.
A húst a tepsiből kivesszük. A pecsenyelevet egy lábosba átszűrjük, a zöldséglével felöntjük, majd felforraljuk. A tejszínben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük, végül sóval, borssal ízesítjük. A húst a zöldségekkel, a burgonyával és a mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.