Elkészítés: 1. A tésztához a csokoládét feldaraboljuk, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tejet, a rumot, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Beledolgozzuk a csokoládét. A mandulát elvegyítjük a sütőporral, a tojáshabbal felváltva a krémbe forgatjuk. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A krémhez is összetördeljük a csokoládét, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját a cukorral és a rummal gőzfürdő fölött habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben hagyjuk feloldódni. Hozzáadjuk a csokoládét, tovább keverjük, amíg langyosra hűl. Ekkor beleforgatjuk a tejszínhabot.
3. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, rásimítjuk a krémet, és ráborítjuk a felső lapot. A hűtőbe tesszük 2 órára.
4. A mázhoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforrósítjuk. A csokoládét beletördeljük, hozzáadjuk a rumot, és simára keverjük. A tortáról levesszük a peremet, és bevonjuk a mázzal. Hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.