Elkészítés: 1. A tésztához a csokoládét feldaraboljuk, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tejet, a rumot, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Beledolgozzuk a csokoládét. A mandulát elvegyítjük a sütőporral, a tojáshabbal felváltva a krémbe forgatjuk. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A krémhez is összetördeljük a csokoládét, gőzfürdő fölött felolvasztjuk. A zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját a cukorral és a rummal gőzfürdő fölött habosra verjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben hagyjuk feloldódni. Hozzáadjuk a csokoládét, tovább keverjük, amíg langyosra hűl. Ekkor beleforgatjuk a tejszínhabot.
3. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a formába, rásimítjuk a krémet, és ráborítjuk a felső lapot. A hűtőbe tesszük 2 órára.
4. A mázhoz a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforrósítjuk. A csokoládét beletördeljük, hozzáadjuk a rumot, és simára keverjük. A tortáról levesszük a peremet, és bevonjuk a mázzal. Hagyjuk megszáradni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.