Elkészítés: A piskótához keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.
A diókrémhez a darált diót a cukorral elkeverjük, és a tejjel felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, rumaromával, mazsolával ízesítjuk, majd a vajjal jól elkeverjük.
A túrókrémhez a túrót áttörjük, a tejszínt habosra verjük, a lapzselatint a leírás alapján elkészítjük.
Összeállításkor a piskótát lapjában félbevágjuk, megkenjük a diókémmel, majd a túrókrémmel, betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon. Végén ízlés szerint rá lehet tenni a levágott piskótalapot és leönteni csokival, vagy közvetlenül a túrókrémre lehet csorgatni a csokiöntetet. Szépen elsimítjuk, befedjük vele, vissza a hűtőbe, miután megdermedt, lehet tálalni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.