Elkészítés: A tésztához a langyos tejbe belerakjuk az élesztőt és a cukrot, hagyjuk felfutni. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá! Látjuk az állagán, mennyi kell még bele.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, kb. 8×5 centis lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk késsel.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Amikor megsültek, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.