Elkészítés: A sajtot nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lágy vajat, őrölt rózsaborssal fűszerezzük, összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe helyezzük a sajtmasszát, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.
Amíg a sajt a hűtőben pihen, előkészítjük a sajtgolyók ízesítésül szolgáló hozzávalókat. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk, a szezámmagot, a darált diót és a finomra tört mandulát együtt lepirítjuk.
A megdermedt sajtból golyókat formálunk, és meghempergetjük először a pirított magvakban, majd az aprított petrezselyemzöldben. A sajtgolyókat szépen tálra rendezzük. Amíg az öntetet készítjük, visszatesszük a hűtőbe.
A kékszőlőt negyedbe vágjuk, és az olvasztott vajhoz adjuk. Pár csepp szürkebaráttal meglocsoljuk, beforraljuk.
Pirítóssal kínáljuk, mellé helyezzük a sajtgolyókat, és mellécsorgatjuk a mártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.