Elkészítés: A csirkemellekből nyitott szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt lazítjuk.
Egy keverőtálba reszeljük a kétféle sajtot, és 5 dkg vajjal alaposan összedolgozzuk. Fűszerezzük borssal, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a csirkemellszeleteket. Feltekerjük a húst, és kevés olajon, lassú tűzön sütni kezdjük. Mikor a hús kicsit megpirult, alufólia alatt sütjük tovább.
Diónyi vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott zellert. Sózzuk, és beletesszük a felcsíkozott sárgarépát is. Borsozzuk, majorannával ízesítjük. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, és teljesen megpároljuk. A zöldséges tölteléket kinyújtott vajas tésztára tesszük, szorosan feltekerjük. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a tészta szétessen. A zöldséges tekercset olajozott tepsire helyezzük, megkenjük tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A kapormártáshoz 5 dkg vajból és 2 evőkanálnyi lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, és felforraljuk. Beleszórjuk a finomra vágott kaprot, és tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk, alaposan kiforraljuk, és pár csepp citromlével pikánssá tesszük.
Tálaláskor a csirkemellroládok mellé helyezünk pár szeletet a zöldséges rétesből, és a kapomártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.