Elkészítés: Néhány órával az elkészítés előtt kiveszem a fagyasztóból a spenótot. A kiolvadt, lecsepegtetett spenótot egy keverőtálba teszem. A tejbe áztatott, kifacsart zsemléket beletépegetem. A felvert tojásokat hozzáöntöm. Beleteszem a zúzott fokhagymákat, kb. 1,5-2 kávéskanál sót és tetszés szerint őrölt borsot szórok hozzá. Beleteszem az 1 cm-esre összevágott sajtkockákat is. Összekeverem egy fakanállal az egészet.
A sütőt begyújtom kb. 220 fokra. Amíg felmelegszik, kikenem a tepsit vajjal vagy olajjal, és beleszórok zsemlemorzsát. Szépen elterítem, a felesleget kiszórom a tepsiből. Beleöntöm a keverőtálból a spenótmasszát, és fakanállal szépen elegyengetem. A tetejére is szórok zsemlemorzsát.
Betolom a sütőbe 45-50 percre. Amikor kezd a széle szépen pirulni, kész is van. Esetleg fapálcikával vagy fogpiszkálóval ellenőrizheted, és ha a belseje már nem ragad, akkor tálalható. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.