Elkészítés: A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A sajtot kisebb lyukú reszelőn reszeljük le. A befűszerezett hússzeleteket először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba. Vajjal kikent sütőformába helyezzük egymásmellé a hússzeleteket, majd kenjük meg tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hús. Az utolsó sor húst alaposan kenjük meg tejföllel, majd fóliával fedjük le.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Jól illik hozzá a rizs és a krumplipüré is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.