Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Az alaphoz aprítógépben összeaprítom a kekszeket, majd összekeverem az olvasztott vajjal, és belenyomkodom egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába. Megsütöm, ha kissé vajas marad, szórok rá némi zsemlemorzsát, és visszateszem még picit a sütőbe.
A töltelékhez habosra keverem a sajtféléket, a tejfölt, az ízesítőket, a cukrot, a keményítőt és a 3 tojás felvert sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, óvatosan összeforgatom a sajtos krémmel, a masszát a megsütött kekszalapra halmozom, szépen eligazítom.
A tortaformát egy nála picivel nagyobb, kerek tűzálló tálba teszem, majd így együtt, egy olyan tepsibe helyezem, melyben kényelmesen elfér, vizet töltök a tepsibe, így a vízgőzben sütöm 45-50 percig. Kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni, majd a pihentetem fogyasztásig.
Tálalhatjuk önmagában, de valamilyen gyümölcsös öntet, mártás is illik mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.