Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
2. A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, felkockázzuk. A tojást a cukorral géppel habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.
3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy 26 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, majd kibéleljük a tésztával, villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a túrós masszát ráöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
4. Az előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 40 perc elteltével elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, majd 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.