A sárgatúró elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd a hideg tejhez öntjük. Nagyon lassú tűzön, folyamatos keverés mellett (fakanalat használjunk!) sűrűre főzzük kb. 50 perc alatt.
A massza nagyjából a főzési idő felénél sűrűsödni kezd, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. 10 perc múlva az egész darabossá válik. Akkor jó, amikor a tejsavó teljesen elválik a masszától, és az állaga a túróra hasonlít.
Egy tálba szűrőt állítunk, kibéleljük egy gézdarabbal, és ebbe átkanalazzuk a túrót. Összefogjuk a gézdarab tetejét, és jó erősen kicsavarjuk belőle a nedvességet. Egy madzaggal szorosan kösszekötjük a gézt a túró fölött, ez biztosítja, hogy az állag megfelelően tömör legyen.
Hűvös helyen hagyjuk, hogy a maradék tejsavó is kicsepegjen belőle. Néhány órát, de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk.
A sárgatúrót tálaljuk szeletekre vágva főtt sonka, kolbász és kalács mellé.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HÚSVÉTI SÁRGA TÚRÓ:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.