Előkészítés: A kelleveleket 5 percre hideg vízbe merítjük, aztán a zöldbabbal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Konyharuhára terítjük, felitatjuk róluk a vizet. A kellevelek középső, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és durvára-szálasra reszeljük. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal betakarjuk, kíméletesen kiverjük, aztán meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal.
Elkészítés: A sárgarépához keverjük a lisztet, a sajtot és a tojássárgáját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosítjuk. A hússzeletekre 2-2 kellevelet terítünk, megkenjük a sárgarépa-keverékkel, hosszában, folytatólagosan a tetejükre fektetünk 8-8 szál zöldbabot, és szorosan feltekerjük. Hústűvel megtűzzük, sonkaszerűen megkötözzük. A vajat és az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a hústekercseket, alájuk öntjük a bort, meghintjük a fűszerkeverékkel, és fedő alatt puhára pároljuk (40-45 perc). A hústekercseket vágódeszkára emeljük, alufóliával betakarva 5 percig pihentetjük. Lehántjuk róluk a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és kakukkfűlevélkékkel díszítjük. Köretként hasábburgonyát, grillezett vagy rozmaringos olajjal, tepsiben sütött zöldségeket, vegyes idénysalátát kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom, pompás vendégváró!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.