Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és meghintjük a köménymaggal.
Elkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az egyik hagymát, a fokhagymát egy tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 60-80 percig sütjük. Gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha kész, kivesszük, a húst, hagyjuk 15 percig pihenni, csak utána szeleteljük. Közben a tököt kettévágjuk, kikaparjuk a magokat, és a húsát vékonyra szeleteljük, kicsit megsózzuk, félretesszük. A paprikákat kicsumázzuk, és vékony csíkokra aprítjuk. A paradicsomot kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Felmelegítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a másik hagymát, és rátesszük a paprikákat. Óvatosan kinyomkodjuk a tököt, és a paprikákra halmozzuk. Sózzuk, 10 percen át pároljuk. Megszórjuk a kaporral, ráöntjük a kikevert tejfölt, és beletesszük a paradicsomokat. Összeforraljuk (4-5 perc), citromlével ízesítjük, és tálaljuk. A tetejére szeleteljük a sültet, aminek a szaftjával még meg is locsolhatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 987 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.