Elkészítés: Forró étolajban a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a kockára vágott hagymát, kb. 10 percig pirítjuk. Ekkor beketesszük a vékony csíkokra vágott sertésszívet, és a mustár és a citrom kivételével a többi hozzávalót, felöntjük kb. 1 l vízzel, hogy ellepje. Mielőtt teljesen megfőne, mustárral, ízlés szerint balzsamecettel vagy citromlével ízesíthetjük. Célszerű a citromkarikákat is a végén beletenni, és ne túl sokat, mert előfordulhat, hogy kesernyés lesz tőle a mártás. Aki szereti, a végén tejföllel és lisztel behabarhatja (én jobban szeretem a tejfölt tálaláskor rátenni a tetejére).
A zsemlegombóchoz az apró kockára vágott kenyeret (vagy zsemlét, kiflit) olajon serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, majd nokedlitésztával összekeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk (míg a víz felforr). Ezután forró sós vízbe két evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, és 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
Tálaláskor a zsemlegombócra rászedjuk az elkészült vadast, tejföllel meglocsoljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.