Elkészítés: A szalonnát hosszúkás keskeny csíkokra, a hagymákat finomra aprítom. A húst hártyáitól megtisztítom, kb. ujjnyi vastagra felszeletelem, sózom, borsozom.
A szalonnát lassan kisütöm (ha sok a zsírja, vegyünk ki belőle), kiveszem, félreteszem. A visszamarad zsiradékban a lisztbe forgatott hússzeletek mindkét oldalát rövid idő alatt megsütöm, szintén félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, rajta a lecsóalapot a fokhagymával rövid ideig pirítom, majd meghintem őrölt paprikával, sózom, borsozom, fedő alatt néhány percig párolom. Ráteszem a gombát, a húst a szalonnával, meglocsolom egy kis borral, fedő alatt párolom kb. 15 percig, a folyadékot húslevessel pótolom.
A tejfölben elkeverem a lisztet, húslevessel hígítom, és behabarom a mártást. Amennyiben szükséges, utána fűszerezem, néhány percig lassan forralom, majd rövid pihentetés után tálalom.
Ez esetben fehér tönkölylisztből készítettem könnyű nokedlit köretnek, de különböző főtt tésztákkal, párolt rizzsel is tálalhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.