Elkészítés: Készítsük el a zselatint a tasakon szereplő utasítás szerint, azzal a különbséggel, hogy az 1 dl vizet helyettesítsük 1 dl fehérborral, majd finom szitán szűrjük át. Három tálkát öblítsünk ki hideg vízzel, majd a tálka aljába öntsünk kb. fél cm vastag zselét, és hagyjuk megszilárdulni.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet, sózzuk meg egy kicsit, öntsünk hozzá borecetet. A buggyantott tojáshoz üssük a tojásokat külön-külön tálkákba vagy poharakba, aztán öntsük egyenként a lobogva forró vízbe. Hagyjuk 3-4 percig főni, majd tésztaszűrővel emeljük ki, hűtőszekrényben hűtsük le, végül tegyük háztartási papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.
A lazacszeletek szélét vágjuk egyenesre, a levágott darabokat szeljük apró kockára. Amikor a tálkában megszilárdult a zselé, díszítsük a tetejüket néhány tárkonylevéllel, tegyünk rájuk 1-1 kávéskanál lazacikrát, és körben béleljük ki lazacszeletekkel. Ültessünk minden tálkába 1-1 tojást. A lazacdarabkákat is szórjuk a tálkákba, majd a felkockázott csemegeuborkát és a maradék tárkonyt is osszuk szét. Öntsük tele a tálkákat zselével, és hagyjuk megszilárdulni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.