Elkészítés: A tésztához a tejet langyosítsuk meg, keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük hozzá a villával kissé felvert egész tojásokat. Öntsük a keveréket a kenyérsütőgép üstjébe, majd kanalazzuk rá a sóval összekevert lisztet. Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is dagaszthatjuk!
A tésztát tegyük át lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 45 percig.
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, és nyújtsuk kb. 1-1,5 cm vastag téglalappá, kenjük le 6 dkg olvasztott vajjal, egyenletesen szórjuk meg az apróra vágott főtt tojással, sonkával és snidlinggel, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hintsük meg őrölt szerecsendióval (a szerecsendió el is hagyható). Tekerjük fel a tésztát, mint amikor pl. kakaós csigát sütünk, vágjuk kb. kétujjnyi szeletekre. A kés pengéjét lisztezzük be, mert úgy könnyebben fel tudjuk szeletelni a tésztát.
A tortaformát kenjük és lisztezzük ki, majd egymás mellé rakjuk bele a felszeletelt tésztát. Langyos helyen 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le a megmaradt olvasztott vajjal a csigák tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon 40 perc alatt sütöttem készre).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
Tálalás előtt helyezzük tálcára a csigatortát, majd tormával vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk a langyosra hűlt sonkás csigákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.