A sonkás falatka elkészítéséhez a kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig.
A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.
A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
A leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.
Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük szép pirosra. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A megadott mennyiségből 24 db sonkás falatka készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.