Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrom, majd téglalap alakúra nyújtom és összehajtogatom. Figyelek, hogy a hajtogatás mindig ugyanúgy történjen. A jobbról balra a tésztalap 2/3-ig, majd a maradék 1/3 részt balról jobbra. A tésztát kissé megütögetem. Aztán alulról fölfelé (2/3-ig) majd felülről lefelé hajtogatom, majd megint megütögetem. A hajtogatást legalább háromszor megismételem. A tésztát két-két hajtogatás között letakarva a hűtőszekrénybe teszem.
A tészta nem kényes, így akár előző nap is elkészíthetem. Ilyenkor a sütés napján az utolsó hajtogatás után kisujjnyi vastagra nyújtom a tésztát. A tetejét vagy csak egyszerűen bekockázom, vagy tojásfehérjével megkenem és reszelt sajttal megszórom. Közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatom és tepsibe rakom. (Nem kell kizsírozni a tepsit!) A pogácsák között legalább 2 cm-es hézagot hagyok. Ha csak bekockázom a pogácsák tetejét, akkor a megmaradt tojásfehérjét pici tejjel felverem és ezzel kenem meg a pogácsák tetejét. Közepes tűznél (gáz 4-5 ös fokozat) aranysárgára sütöm kb. 25 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.