Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehérborssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre vert habot.
Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, ráönteni a masszát, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük. Teljesen kihűtjük, de közben többször ki-be tekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.
A töltelékhez a vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Ezután jó alaposan összekeverjük.
A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.
A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot ízlés szerinti mennyiségű sóval. Tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek és könnyen szeletelhető legyen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.