A sonkát (vagy húsos szalonnát) nagyon apró kockára vágjuk (esetleg daráljuk) és zsírban kisütjük. A sajtot lereszeljük. A margarint jól elmorzsoljuk a liszttel.
A reszelt sajtot, a tejfölt, a szódabikarbónát, és a sót hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Összegyúrjuk. Morzsalékos tésztát kapunk.
A sült sonkát a zsírral együtt belekeverjük, így már egy jól összeálló masszát kapunk.
Kis golyókat formáunk belőle, vagy deszkán kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Ostyasütőben 1-2 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.