Elkészítés: A rizst megfőzöm.
A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem), fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.
A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom. Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat..
A paradicsomot botmixerrel pépesítem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat, készre főzöm. Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.
Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját és paradicsomszószt, valamint krumplit. Teszek rá 1 kanál tejfölt is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.