A lisztet a rámával elmorzsoljuk.A 2 dl tejfölbe beletesszük a sót, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajt felét és a szalalkálit, összekeverem és hagyom felfutni.A kettőt összedolgozzuk úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tojásfehérjéket 2 csepp citromlével felverjük , rákenjük a tésztára, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal és derelyemetszővel vagy késsel kb. egyforma szélességű és hosszúságú darabokat szeletelünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 200 fok).Lefóliázzuk, ha kihűlt. Több napig is eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.