Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba rakjuk, majd ráöntünk annyi húslevest, hogy teljesen ellepje a pelyheket. Többet ne adjunk hozzá, mert akkor folyni fog, és nem lehet kisütni. Hagyjuk állni min. fél órát, de a legjobb ha 1 órát áll, és jól magába szívja a folyadékot. Akkor jó, ha már teljesen puha, szét tudjuk kézzel is könnyedén nyomni.
Majd a petrezselymet felaprítjuk, sót, borsot adunk a szétázott pehelyhez, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a masszánkat. Határozott mozdulatokkal jól összekeverjük.
Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olívaolajjal, és kis lepénykéket sütünk, a fakanállal jól ellapítjuk, hogy könnyebben átsüljenek. Kb. 6 db lesz belőle, mindkét oldalát sárgásbarnára sütjük.
Húsokhoz, halhoz köretnek kitűnő, de lehet nyers zöldségekkel is fogyasztani kinek hogy ízlik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.