Elkészítés: A réteshez a krumplit meghámozzuk, enyhén sós vízben megfőzzük. A kaliforniai paprikát megmossuk, félbevágjuk, és 200 C-fokos sütőben megsütjük.
Közben a sóskát megmossuk, leszárítjuk, durvára vágjuk. A hagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk. A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
A krumplit leszűrjük, kicsit összetörjük, de ügyeljünk arra, hogy kissé darabos maradjon. Hozzáadjuk a hagymát, a tojások sárgáját és a reszelt sajtot. A paprikát meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
A kiterített réteslapokat megolajozzuk, megkenjük a krumplival, majd ráfektetjük a paprikákat, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, olajjal megkenjük, 180 C-fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A sóskához mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, kicsit átpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel és a tejszínnel, felforraljuk és kevergetve kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sóskát, még 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.
Lábosban felforralunk 1 liter vizet 1 csapott evőkanál sóval, borssal, az ecettel és a babérlevelekkel. A tojásokat a lobogó vízbe egyenként óvatosan beleütjük, 4-5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
1-1 tojást tányérra teszünk, mellékanalazzuk a sóskamártást, megszórjuk a fenyőmaggal, és a krumplis rétessel azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.