Elkészítés: A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.
Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledinsztelem a vöröshagymát, majd az aprított sóskát fokozatosan hozzáadva folytonos keveréssel jó közepes hőfokon addig dinsztelem, ameddig teljesen összeesik. Félrehúzom, felengedem kb. 7-8 dl hideg vízzel, sózom, azonnal keverem, hogy a liszt feloldódjon, majd visszahelyezem a tűzhelyre, cukorral ízesítem, forrásig kevergetem. Takarékra állítom, a tejfölt kikeverem 1-2 merőkanál forró sóskával, a mártáshoz keverem, és egyet forralok rajta. (Ha kicsit sűrű, tejjel higíthatjuk, ha híg, a tejfölbe keverhetünk egy kevés lisztet, majd szükség szerint utána ízesítjük cukorral, pici sóval.)
A burgonyát a gyenge héjával többször átmosom, leszűröm. A vajat széles serpenyőben felhevítem, a burgonyát belekeverem, fedő alatt közepes hőfokon többször megkevergetve megpárolom. Kb 15 perc után (villapróba), amikor megpuhult, leveszem a fedőt, sózom, borsozom, és kicsit magasabb hőfokon kb. 10 perc alatt megpirítom. Néha óvatosan megkevergetem, vagy megrázogatom az edényt az egyenletes pirulás érdekében.
A tojáshoz felforralom a vizet az ecettel, a tojásokat merőkanálba vagy poharakba felütöm, és minél alacsonyabban, hirtelen mozdulattal beleengedem a vízbe. Kb. 3-4 percig gyengén forralom, majd szűrőkanállal kiveszem, és enyhén sózom.
Tálalásnál a sóskamártás mellé adom a pirított burgonyát és a tojást. (kiegészítettem az előző napról megmaradt fasírttal).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.