A csokiszószhoz összetörjük a csokoládét, és a növényi tejjel, a cukorral, valamint a vaníliával együtt a kis lábasba tesszük, majd takaréklángon melegítve simára keverjük. Ha elkészült, egy szószos tálba öntjük, és félretesszük.
A bevonthoz 11,5 dkg cukrot és a fahéjat egy nagyobb tányérra szórjuk, összekeverjük.
A vegán churros elkészítéséhez a vizet, a cukrot, az olajat, a sót és a vaníliakivonatot egy középméretű lábasba tesszük, és magasra állítjuk a hőfokot. Felforraljuk, és addig kevergetjük, míg feloldódik benne a cukor. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, és határozott mozdulatokkal, fakanállal addig keverjük, amíg sűrű, nyúlós tésztát kapunk, majd átkanalazzuk a masszát a habzsák-tölcsérbe.
Serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk a sütéshez.
6 db, egyenként kb. 10-15 cm-es "churrót" vagyis rudacskát nyomunk sütőtálcára, majd innen óvatosan a forró olajba tesszük egy kiszedőkanál segítségével. 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Ha összeragadnának, fakanállal óvatosan szétszedjük a tésztákat.
Szedőkanállal kiemeljük a kész rudacskákat, majd a törlőkendőre tesszük 1 percre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj, majd még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorban. A műveletsort megismételjük a tészta maradékával. A kész fánkrudacskákat még melegen, a csokiszósszal kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a vegán churros:
Megjegyzés
Csodafinom és elronthatatlan vegán churros recept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.