A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. Összekeverjük a kristálycukorral és a sóval. Hozzádolgozzuk a margarint, majd hozzákeverjük az előzőleg 1 kanál cukorral és kb. 1 dl langyos zabtejben feloldott és felfuttatott élesztőt. Végül hozzáadjuk a maradék langyos zabtejet is. Kb. 5-7 percig dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a margarint kissé megolvasztjuk. Hozzáadjuk a a porcukrot, a kakaóport, a zabtejet és az étkezési keményítőt. Addig keverjük, amíg sűrű, csomómentes, homogén krémet kapunk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindegyiket tégalalap alakúra és kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és, mint a bejglit, felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Konyharuhával letakarva kb. 15-20 percet pihentetjük. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Betoljuk a kalácsokat a forró sütőbe, és 20-30 percig pirulásig sütjük.
A házi zabtej elkészítéséhez a zabpelyhet a cukrokkal és kb. 4 dl vízzel trumixgépben 1,5-2 perc összeturmixoljuk helyezzük, majd enyhén lyukacsos anyagon keresztül átszűrjük. A sűrű “tejet” felöntjük a maradék vízzel. Fogyasztás előtt ajánlott alaposan felrázni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.