A kakaós kalács tésztájához élesztőt kevés tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán, liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 2 db cipóra felosztjuk. Ezután fél órát pihenni hagyjuk.
Eközben elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad).
Ezután a cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, megkenjük tojással a tetejüket. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
Majd magas falú, előre kivajazott tepsiben, előmelegített (kb. 200 fokok) sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.