- A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokról a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldekről pedig az alsó harmadukon zöldséghámozóval lehántjuk a héjat. A fás végeket mindkettőről levágjuk. A kétféle spárgát külön-külön 1-1 tk cukorral és csipetnyi sóval ízesített lobogó vízbe szórjuk, majd a zöldet kb. 10 perc, a fehéret pedig kb. 15 perc alatt roppanósan puhára főzzük.
- Közben a mártáshoz a diót tetszés szerint ledaráljuk vagy durvára aprítjuk, és a likőrrel elkevert tejszínbe szórjuk. Felforraljuk, majd sűrűbbre főzzük és félrehúzva beledolgozzuk a kockákra vágott hideg vajat. Végül csipetnyi sóval ízesítjük.
- A leszűrt, lecsepegtetett spárgát adagonként tányérokra szedjük és a diómártással leöntve tálaljuk.
Receptek diómártással >>>