A sajtot lereszeljük, a bacont megsütjük, a 6 dkg vajat felolvasztjuk. 2 db tojás elkeverünk a tejjel. A kukoricalisztet elvegyítjük az 1 ek cukorral, 1 tk sóval, a sütőporral és egy kevés morzsolt rózsaborssal, majd a tojásos tejhez adjuk. Végül beledolgozzuk a bacont és az olvasztott vajat.
A felhevített gofrisütőt vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztamasszából adagonként gofrikat sütünk.
A maradék 4 db tojást lágyra főzzük kb. 4 perc alatt.
A spárgasípokat a vastag végek eltávolítása után az alsó harmadukon meghámozzuk, és 1 csipet cukorral bőven vizet forralunk. Előfőzzük benne a spárgát 2 perc alatt, majd lecsepegtetjük és a felhevített 3 ek vajon megfuttatjuk. Közben megszórjuk tengeri sóval.
A gofrikat a lágy tojással és a vajas spárgával együtt, adagonként tálaljuk.
Megjegyzés
Süsd meg reggelire ráérős kora nyári vasárnapokon, és tunkold a lágy tojásba a spárgát!
Fagyasztott zöld spárgával is elkészítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.