Robotgéppel a felkockázott vajat morzsalékosra keverjük 5 dkg frissen reszelt parmezánnal, a liszttel és 1 csipet sóval, valamint borssal. Beledolgozzuk a tojássárgáját, majd lisztezett felületen simára gyúrjuk, és kb. 10 cm hosszú rúddá sodorjuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 2 óra hosszat.
A hűtőből kivett tésztát szobahőmérsékleten állni hagyjuk kb. 20 percig. Közben a forró vízzel lemosott citrom héját, valamint a cheddart és a maradék 8 dkg parmezánt lereszeljük, majd összedolgozzuk az aprított zöldfűszerekkel, a citromhéjjal, 2 db tojással és a ricottával, valamint némi sóval. A megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztarudat 8 egyforma szeletre vágjuk, lisztezett felületen kb. 13 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk, és két, sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. A lapokat megkenjük a sajtos keverékkel úgy, hogy körben kb. 1 cm-es sáv szabadon maradjon. A sajtot réteget megcsepegtetjük az olívaolajjal, meghintjük sóval, majd rátépkedjük a bacont és kirakjuk a paradicsommal. Végül a tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk, megkenjük az elkevert maradék tojással, és a pitéket aranybarnára sütjük tepsinként 10-15 perc alatt. Tetszés szerint friss fűszernövénylevelekkel díszítve tálaljuk.
Megjegyzés
Süthetsz egy nagy pitét is. A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, és körben egy szélesebb részt hajts a töltelékre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.