A liszthezhozzákeverjük a sót, majd hozzá a hideg vajat (vagy sertészsírt), és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkalösszegyúrjuk (szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, hozzáadjuk a vizet is). Ezutána tésztátfóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
A spárga fás részét letörjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósrafőzzük, majd leszűrjük.
A bacont felkockázzuk, majd egy teflon serpenyőbenmegpirítjuk. Ezután kiszedjük a zsiradékból, ésteljesen kihűtjük.
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, ésmegszórjuk őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel simára keverjük, és közbenhozzáadjuk a tejszínt.
A tésztátvékonyra nyújtjuk, és a piteforma aljába nyomkodjuk. Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt bacont, a spárgát és a lereszelt sajtot. Végül óvatosan ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.