A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé egy tűzálló tálba tesszük. A hagymákat kis kockákra vágjuk.
A citromot kettévágjuk, a felét héjastul felaprítjuk, a másik felét kifacsarjuk. A paprikát összevágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A páchoz a hagymát, a fokhagymát, a citromdarabokat és a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, a sót és a borsot összekeverjük, majd a csirkecombok tetejére öntjük-simítjuk. Minimum 2-3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőben pácoljuk.
A húst, a páccal együtt, fólával letakarva a hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és kb. 40 percig - puhulásig - sütjük.
A csirkecombokat átrakjuk egy alufóliával bélelt tepsibe, és 200 fokon további 20 percig pirítjuk.
A diómártáshoz a páclevet átszűrjük egy kisebb edénybe, és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáadunk 1/2 dl bort, pár percig múlva beleöntjük a tejszínt, és újabb 2-3 perc múlva a diót is. Összeforraljuk.
A csirkecombokat az almaszeletekkel és a diómártással együtt tálaljuk. Szerecsendiós krumplipüré illik hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a citromos csirkecomb diómártással
Megjegyzés
Szekeres Adrien énekesnő receptjét mindenképpen érdemes karácsonyra elkészíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.