Elkészítés: A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük, teljesen kihűtjük.
A pangasius filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, majd egy serpenyőben pici olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük. Ezután a szélétől kicsit beljebb ráteszünk egy sor kihűtött spárgát. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Tetejét egész felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
A mártáshoz egy serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne piruljon meg!). Hozzáöntjük a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkaparjuk a zsiradékot, és erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl maradjon.
Ezután belekeverjük a tejszínt, és tovább főzzük, hogy besűrűsödjön.
Végül egy szitán átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálaláskor a rétest felszeleteljük, és a mártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.