Elkészítés: A spárgát enyhén sós vízben pár perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük, teljesen kihűtjük.
A pangasius filét megcsepegtetjük citromlével, majd megszórjuk hal fűszerkeverékkel és egy kevés színes borssal. Kicsit állni hagyjuk, majd egy serpenyőben pici olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az előnyújtott leveles tésztát ráhelyezzük. Ezután a szélétől kicsit beljebb ráteszünk egy sor kihűtött spárgát. A spárga tetejére ráhelyezzük az elősütött halszeleteket, majd befedjük a maradék spárgával. A tészta két szélét kicsit behajtjuk, majd óvatosan feltekerjük. Tetejét egész felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük.
A mártáshoz egy serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne piruljon meg!). Hozzáöntjük a fehérbort, majd a serpenyő aljáról alaposan felkaparjuk a zsiradékot, és erősebb lángon felére forraljuk. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és addig főzzük, hogy kb. 1 dl maradjon.
Ezután belekeverjük a tejszínt, és tovább főzzük, hogy besűrűsödjön.
Végül egy szitán átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálaláskor a rétest felszeleteljük, és a mártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.