Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Szűrőbe tesszük és citrommal, sóval, cukorral ízesített, forrásban lévő vízzel leöntjük.
A lecsöpögtetett tökszeleteket vajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük.
5 dkg vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk. Sóval, borssal ízesítjük, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínt és a tojássárgáját, végül a reszelt sajt felét. A mártást a tökszeletekre öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és egy kis zsemlemorzsával, majd a sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.